?

Hva kan en rød tørr flekk på låret være?

Kvinne 19 . 13 Februar 2020
Spørsmål

For ca. 1 uke siden fikk oppdaget jeg en rød flekk på låret. Den er omtrent like stor som en 1-kronersmynt, og ser ut som en typisk "tørrflekk". Hva kan dette være? Den har ikke blitt større siden jeg oppdaget den.

Kvinne (19)
Fagperson svarer
Hei!

 

Det er nok umulig å si helt sikkert hva det er uten å kunne se den direkte. Imidlertid er vel den aller mest sannsynlige årsaken at det er det det ser ut som; et område i huden som er litt tørt. På vinterstid kan tørr hud være et problem mange merker, spesielt om man dusjer ofte med såpe og dermed tørker ut huden. Tørr hud blir gjerne hud med eksem etterhvert, og eksem blir gjerne rødlig og kan klø litt. Jeg kan vanskelig se at denne lille flekken ellers skulle representere noe "skummelt". 

Et forslag om det bare er denne ene flekken og den verken klør særlig eller plager deg er å bruke fuktighetskrem på den og huden omkring et par ganger daglig for å se om den forsvinner i løpet av en ukes tid. Opplever du at den består, vokser eller det kommer flere anbefaler jeg at du lar en lege titte på den for å få et sikrere svar.

-SiO legen

Finner du ikke det du leter etter?